Harghita: Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită în centrul municipiului Miercurea Ciuc

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită, sâmbătă, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, în prezenţa prefectului judeţului Harghita, Szabó Zsolt, şi a câtorva zeci de locuitori ai oraşului.

Drapelul naţional a fost sfinţit la catedrala ortodoxă din Miercurea Ciuc, după care a fost adus la statuia Ostaşului Necunoscut, unde a fost sărutat de prefectul Szabó Zsolt şi de locţiitorul comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu", colonelul Nicolae-Gabriel Oros.

După acest moment, drapelul a fost ridicat pe catarg de militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte, gen. Virgil Bădulescu, în acordurile imnului de stat.

 

Prefectul Harghitei a vorbit în discursul său de semnificaţia drapelului naţional, ca "cel mai statornic simbol al unui popor, reprezentând individualitatea şi suveranitatea naţiunii, prestigiul de care se bucură în rândul celorlalte naţiuni" şi a punctat faptul că trebuie să avem un sentiment de mândrie atunci când îl vedem arborat.

"Trebuie să avem un profund sentiment de mândrie când vedem drapelul arborat în locurile publice, în ţară şi în afara graniţelor, în teatrele de operaţii sau cu ocazia competiţiilor sportive, ca însemn al unităţii şi coeziunii naţionale, al onoarei şi gloriei. Astăzi, Drapelul Naţional al României este simbolul unui stat modern şi democratic, membru al Uniunii Europene şi al NATO, un reper de stabilitate şi un furnizor de securitate în Europa şi în lume. Ne revine tuturor datoria de a cultiva pentru generaţiile viitoare conştiinţa apartenenţei la ţară, la valorile româneşti şi de a aduce propria contribuţie la apărarea unităţii, suveranităţii şi independenţei patriei. La mulţi ani Drapelului Naţional, La mulţi ani România!", a transmis prefectul judeţului Harghita.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare . AGERPRES / (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lãzãroiu)

 

Citeşte şi: 

 

26 iunie – Ziua Drapelului Naţional

 

 

 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie