Harghita: Proiectil din Al Doilea Război Mondial, descoperit în curtea unei şcoli din Miercurea Ciuc

Un element de muniţie, provenind cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperit, vineri, în curtea unei şcoli din Miercurea Ciuc, în urma unor săpături arheologice, echipajul pirotehnic al ISU Harghita intervenind pentru ridicarea, transportul şi depozitarea acestuia.

Potrivit ISU Harghita, misiunea pirotehnică a avut loc la Şcoala "Petofi Sándor" din municipiu, echipajul pirotehnic din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc identificând elementul de muniţie ca fiind un proiectil perforant trasor calibru 76 mm.

Acesta a fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare, iar zona a fost cercetată, fără a mai fi găsite alte elemente de muniţie.

Sursa citată a mai precizat că, pentru a împiedica accesul în perimetrul izolat, un echipaj de jandarmi şi unul de poliţie au asigurat zona.

"Mulţumim pe această cale tuturor factorilor responsabili pentru sprijinul pe care ni-l acordă la fiecare misiune, dar mai ales persoanelor care dau dovadă de multă responsabilitate şi ne anunţă în cel mai scurt timp posibil ori de câte ori descoperă elemente de muniţie rămase neexplodate", se mai arată în informarea ISU Harghita. AGERPRES/ (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie