Harghita: Muniţie provenită cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, descoperită de un detectorist autorizat

Mai multe elemente de muniţie au fost descoperite, duminică, de un detectorist autorizat în satul Iacobeni din comuna Plăieşii de Jos, la faţa locului intervenind echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit Alinei Ciobotariu, purtător de cuvânt a ISU Harghita, echipajul pirotehnic a identificat elementele ca fiind două proiectile perforante calibrul 47 mm, focos bombă de aruncător de 82 mm şi 27 bucăţi cartuşe, calibrul 7,62 mm.

Muniţia a fost descoperită pe un câmp din apropierea satului şi provine, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial. A fost ridicată, transportată şi depozitată, în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare.

Este a şaptea acţiune din acest an a specialiştilor ISU de ridicare şi transportare a elementelor de muniţie găsite în judeţ, echipa pirotehnică efecutând şi două misiuni de distrugere a muniţiei rămasă neexplodată. AGERPRES/ (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie