Harghita: 22 intervenţii pentru alungarea unor urşi, în ultima săptămână; trei în cursul zilei de luni

Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au intervenit în ultima săptămână de 22 ori pentru alungarea unor urşi a căror prezenţă a fost semnalată în mai multe localităţi ale judeţului, trei dintre apeluri fiind făcute în cursul zilei de luni.

Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita a precizat că luni dimineaţa, la ora 04:37, un bărbat din satul Armăşeni, comuna Ciucsângiorgiu, a anunţat că ursul i-a luat o oaie din curte. La sosirea echipajului de jandarmerie, animalul părăsise singur zona.

Tot din Ciucsângiorgiu, câteva ore mai târziu, a fost primit cel de-al doilea apel al zilei, jandarmii îndepărtând în afara localităţii un urs care se afla pe o stradă din comună.

De asemenea, tot luni dimineaţă, a fost semnalată prezenţa unui urs pe raza municipiului Miercurea Ciuc, însă animalul a părăsit singur zona Şumuleu, acolo unde fusese văzut.

Şi în cursul zilei de duminică au avut loc patru intervenţii pentru alungarea unor urşi din localităţile Borsec, Tărceşti, Cotormani, Tulgheş.

Sursa citată a mai arătat că, de la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita un număr de 422 de apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia. AGERPRES/(AS, autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie