Guvern: Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu reprezentanţii Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu reprezentanţii Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), context în care prim-ministrul a evidenţiat importanţa pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, informează, duminică, Executivul.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în contextul participării la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu preşedintele AIPAC, Morton Fridman, cu directorul executiv, Howard Kohr, şi cu directorul pentru relaţii internaţionale, Stephen Schneider.

"În cadrul convorbirilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidenţiat importanţa pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, precum şi ataşamentul ţării noastre pentru parteneriatul cu Statul Israel. În acelaşi timp, a subliniat susţinerea fermă de către România a unei relaţii transatlantice robuste, ca premisă esenţială pentru asigurarea securităţii şi prosperităţii comune. În context, premierul a evidenţiat oportunitatea reprezentată de exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pentru promovarea unei agende pozitive în relaţia transatlantică, bazată pe dialog şi promovarea intereselor comune", se precizează în comunicat.

Sursa citată menţionează că premierul Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei, acesta fiind parte a priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. În continuare, şeful Executivului a evocat evenimentele dedicate acestui subiect, organizate sub egida Preşedinţiei române a Consiliului UE la Bruxelles şi Bucureşti.

"De asemenea, a prezentat acţiunile Guvernului României care vizează păstrarea memoriei Holocaustului şi combaterea negaţionismului, menţionând, între acestea, deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului la Bucureşti, dar şi dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului", se arată în comunicat.

Guvernul precizează totodată că liderii AIPAC şi-au exprimat aprecierea pentru faptul că primul eveniment organizat de Preşedinţia română a Consiliului UE, la Bruxelles, a fost dedicat luptei de combatere a antisemitismului şi au lăudat măsurile Guvernului de la Bucureşti cu privire la deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului şi importanţa pe care o acordă ţara noastră promovării educaţiei privind Holocaustul la nivelul întregii societăţi româneşti. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie