Florin Cîţu: România este pregătită pentru un val patru al pandemiei de COVID-19

România este pregătită pentru un val patru al pandemiei de COVID-19, a declarat, sâmbătă, la Botoşani, premierul Florin Cîţu.

Acesta a subliniat că secţiile de anestezie şi terapie intensivă şi-au păstrat capacitatea de a primi pacienţi cu COVID-19, iar centrele de vaccinare şi-au menţinut capacitatea de a vaccina 100.000 de oameni zilnic.

"Singura soluţie este vaccinarea. Altfel nu putem trece peste acest val patru şi România este pregătită pentru un val patru. Am verificat şi secţiile ATI nu au redus numărul de paturi pentru pacienţii COVID. Putem să şi creştem. În acelaşi timp, centrele de vaccinare au păstrat capacitatea pe care o avem. Putem să vaccinăm peste 100.000 de persoane zilnic. Depinde doar de noi să trecem peste acest val patru", a afirmat Cîţu.

 

Şeful Executivului a arătat că va demara o acţiune de verificare a tuturor centrelor de vaccinare din ţară.

"Voi începe din nou această campanie, de mers prin ţară, să verific că avem această capacitate de vaccinare, că e intactă şi că oamenii trebuie să meargă să se vaccineze", a adăugat premierul.

Referindu-se la relocarea centrelor de vaccinare care funcţionează în sălile de sport, Florin Cîţu a spus: "În acest moment este foarte important să păstrăm capacitatea de vaccinare. Ne gândim la mai multe soluţii pe care putem să le găsim pentru orele de sport. Iarăşi am militat pentru orele de sport fără mască. Cred că trebuie să începem să revenim la normalitate, mai ales acum, când avem vaccinul. Este arma noastră împotriva pandemiei şi ar trebui să o folosim".

 

Prim-ministrul a vizitat, sâmbătă, un centru de vaccinare deschis la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din municipiul Botoşani.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani a solicitat administraţiei locale din municipiul Botoşani şi autorităţilor sanitare relocarea centrelor de vaccinare care funcţionează în sălile de sport ale unor unităţi de învăţământ.

Inspectorul general adjunct al IŞJ Botoşani, Ada Alexandrina Macovei, a declarat pentru AGERPRES că în condiţiile în care centrele de imunizare a populaţiei vor fi menţinute în sălile de sport, peste 3.000 de elevi vor fi privaţi de orele de educaţie fizică desfăşurate în condiţii de normalitate.

În municipiul Botoşani există trei săli de sport în care funcţionează centre de vaccinare, la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", la Şcoala gimnazială nr. 17 şi la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga". Cea de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" îi deserveşte atât pe elevii colegiului, cât şi pe cei ai Seminarului Teologic din oraş. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Foto: (c) Cristian LUPAŞCU / AGERPRES

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie