Evaluarea Naţională/Vrancea: Dosar penal după ce subiectele la Limba română au apărut pe internet înainte de finalul probei

Poliţiştii vrânceni au deschis un dosar penal pentru divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice după ce subiectele la Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională au apărut pe internet înainte de finalul probei, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"În cursul zilei de ieri, 23 iunie, Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată cu privire la faptul că, marţi, 22 iunie, dată la care s-a desfăşurat proba scrisă la Limba şi literatura română în cadrul Evaluării Naţionale, la ora 10,39, pe un cont de socializare au fost postate fotografii cu broşura (necompletată) care conţinea subiectele de evaluare pentru clasa a VIII-a. În urma verificărilor efectuate, la nivelul Poliţiei Municipiului Focşani a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 304 din Codul penal – divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Din primele informaţii, poliţia ar fi fost sesizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, care a deschis în paralel o anchetă proprie pentru a stabili cine se face vinovat de publicare în mediul online a subiectelor de examen. AGERPRES/(A – autor: Dana Lepădatu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie