Emisiunea ”România, 65 de ani în UNESCO. Delta Dunării, 30 de ani în Patrimoniul Mondial UNESCO” intră în circulaţie marţi

Emisiunea de mărci poştale "România, 65 de ani în UNESCO. Delta Dunării, 30 de ani în Patrimoniul Mondial UNESCO" va fi introdusă în circulaţie de Romfilatelia începând de marţi.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia transmis AGERPRES, emisiunea este alcătuită din patru timbre, o coliţă dantelată şi două plicuri "prima zi".

Cele patru timbre ale emisiunii prezintă specii de păsări şi mamifere întâlnite în Delta Dunării. Unele sunt reprezentative pentru această regiune, în vreme ce altele sunt mai larg răspândite, existând în Deltă şi în alte zone ale ţării. Toate îşi au importanţa lor în ecologia Deltei Dunării, contribuind la biodiversitatea remarcabilă a acestei regiuni.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei este ilustrată barza neagră (Ciconia nigra), iar pe timbrul cu valoarea nominală de 1,50 lei este reprezentat pănţăruşul (Troglodytes troglodytes).

Castorul european sau brebul (Castor fiber) este pe timbrul cu valoarea nominală de 7 lei, în timp ce pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei este pelicanul creţ (Pelecanus crispus).

Pe coliţa dantelată a emisiunii sunt reprezentate, într-o grafică modernă, animale şi plante din Delta Dunării, ilustraţiile fiind realizate de artistul Mircea Cantor, originar din România.

Pe cele două plicuri "prima zi" este reprezentat un peisaj specific Deltei Dunării, ce evocă prezenţa umană în regiune şi o îndeletnicire tradiţională a localnicilor – pescuitul.

Emisiunea de mărci poştale "România, 65 de ani în UNESCO. Delta Dunării, 30 de ani în Patrimoniul Mondial UNESCO" va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: Romfilatelia

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie