Dolj: Punctul de trecere a frontierei de la Bechet se redeschide pentru turişti la 1 august

Punctul de trecere a frontierei de la Bechet se redeschide pentru turişti începând cu 1 august, a anunţat vineri deputatul USR-PLUS Daniel Sorin Gheba.

Vama Bechet era închisă din martie 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

"Am promis public, în urmă cu două săptămâni, că deblocarea Vămii Bechet pentru turişti va ajunge pe agenda de lucru a Guvernului. Prin Hotărârea de Guvern nr. 795 din 28/07/2021 se abroga Anexa nr. 3, art.5, pct. 2, litera C, articol care ţinea deschis punctul de frontieră Bechet doar traficului de marfă, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, de la 1 august 2021 românii vor putea trece prin punctul de frontieră Bechet, punct important pentru turiştii care vor să ajungă în Grecia sau la Sofia, acesta fiind cel mai scurt traseu", a scris Daniel Gheba pe pagina de Facebook.

Daniel Gheba a declarat pentru AGERPRES că a primit foarte multe solicitări din partea cetăţenilor pentru redeschiderea Vămii Bechet, care era închisă pentru turişti de mai bine de un an, iar demersul a fost unul destul de dificil. AGERPRES/(AS – autor: Maria Mitrică, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: Daniel Gheba / Facebook.com 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie