Declic – protest în faţa Primăriei Cluj-Napoca; se cere ca toate curţile şcolilor să devină accesibile copiilor şi în vacanţă

Comunitatea Declic va organiza joi, în faţa Primăriei din Cluj-Napoca, o acţiune de protest sub denumirea "Scoateţi lacătul de la curtea şcolii! Strada nu e loc de joacă!''.

Membrii Declic vor improviza un spaţiu de joacă în faţa primăriei, tocmai pentru a atrage atenţia autorităţilor că strada nu este un loc de joacă potrivit, precizează iniţiatorii demersului.

La finalul protestului, va fi înmânată primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, o petiţie semnată de 10.000 de cetăţeni, în care se cere ca toate curţile şcolilor să devină accesibile copiilor şi în perioada vacanţelor.

Prin funcţia de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc are pârghiile necesare pentru a-i convinge pe toţi primarii din ţară să deschidă curţile şcolilor în timpul liber, în weekend-uri şi pe timpul vacanţelor, spun organizatorii protestului, într-un comunicat transmis AGERPRES.

"Curţile şcolilor ar trebui să fie principalele locuri din cartier în care copiii să facă sport, în aer liber. Primarii refuză să deschidă curţile şcolilor fără să aibă vreun motiv întemeiat. Pur şi simplu nu le pasă de siguranţa celor mici, care fie ajung să se joace pe stradă, în parcările aglomerate din cartiere sau în locuri nesigure, fie ajung să se închidă în case, condamnaţi la sedentarism'', a declarat Anduţa Karetsou, campaigner Declic. AGERPRES / (AS – autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie