Dăncilă: Nu vom abroga OUG 114; există dialog şi cu siguranţă vom face modificări

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că OUG 114/2018 nu va fi abrogată, dar va fi modificată de Guvern.

"Nu m-am referit punctual la modificările pe care vrem să le facem pe OUG 114 (în cadrul 'Orei prim ministrului' de la Camera Deputaţilor – n.r.). Există dialog şi cu siguranţă vom face şi modificări. Domnul ministru Teodorovici a avut dialog cu băncile, am avut şi eu dialog cu reprezentanţi din energie, au fost mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai oamenilor de afaceri, în momentul în care vom vedea toate aceste lucruri vom vedea ce vom prelua, ce vom modifica, dar ceea ce vreau să vă spun este că nu vom abroga OUG 114. Are şi aspecte bune, iar toţi cei care susţin abrogarea OUG 114 cred că nu se gândesc şi la aceste aspecte pozitive pentru cetăţeni şi mă refer în primul rând la salarii, la pensii, la Fondul de Investiţii, la investiţii. Nu am discutat punctual, vom avea discuţii şi în săptămâna aceasta şi vom veni cu toate măsurile", a spus premierul la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că OUG 114/2018 va fi modificată tot prin ordonanţă de urgenţă, iar săptămâna acesta vor fi purtate majoritatea discuţiilor pe această temă, inclusiv cu privire la Pilonul 2 de pensii.

Dăncilă a menţionat că nu a primit semnale că anumiţi investitori ar vrea să plece din România şi a spus că sunt investitori care vor să vină în ţara noastră.

"Am spus chiar în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută că de acum încolo nu voi mai adopta nicio ordonanţă de urgenţă până când nu va fi în transparenţă şi nu va fi un dialog pe ordonanţa respectivă", a afirmat premierul.

Dăncilă a mai spus că şi-ar dori ca ordonanţa de modificare a OUG pe legile Justiţiei să intre în şedinţa de Guvern de marţi, dar acest lucru depinde de avizul care va fi dat de CSM. AGERPRES/(A- autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Citiți și:

 

Camera Deputaţilor – 'Ora prim-ministrului'/Dăncilă despre OUG 114: Conţine un set de măsuri de stimulare a dezvoltării economice

 

Senat: OUG 114/2018, adoptată tacit

 

Ludovic Orban: Am decis să depunem o moţiune împotriva ministrului Finanţelor

 

Patronate: Amânarea cu 6 luni a aplicării OUG 114 va permite găsirea unor soluţii care să corespundă scopului Guvernului

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie