Cseke Attila: Din punctul de vedere al ministerului şi al UDMR, programul ‘Anghel Saligny’ este absolut necesar

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Cseke Attila, a declarat vineri, la Târgu Jiu, că, din punctul de vedere al ministerului şi al UDMR, programul naţional de investiţii "Anghel Saligny" este absolut necesar, în acest sens existând semnale că toate structurile administraţiei publice locale îl vor susţine.

Ministrul a precizat că respectivul proiect de investiţii este soluţia corectă având în vedere şi necesitatea de a acoperi domenii esenţiale în infrastructura administraţiilor locale de gaze, alimentare cu apă şi drumuri, dar şi faptul că aceste investiţii nu sunt acoperite de fonduri europene.

"Din punctul de vedere al Ministerului şi al UDMR, un astfel de program de investiţii este absolut necesar. Noi, pe procedura legală, evident am consultat şi consultăm şi structuri asociative ale autorităţilor publice locale şi, din ce semnale am eu, toate structurile administraţiei publice locale vor susţine acest program naţional de investiţii, atât Asociaţia Comunelor, cât şi cea a Oraşelor, Asociaţia Municipiilor, cât şi Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene. Cei de la nivel local, care sunt implicaţi, care ştiu nevoile administraţiei locale, vor susţine acest program naţional de investiţii 'Anghel Saligny' şi credem că este soluţia corectă având în vedere şi necesitatea de a acoperi aceste domenii esenţiale, pe de o parte, pe de alta care nu sunt acoperite de fonduri europene. (…) Recomand tuturor să citească ordonanţa de urgenţă, să se uite ce a propus ministerul în PNRR şi dacă se vor uita o să vadă că după 31 de ani, pentru prima dată, la propunerea Ministerului Dezvoltării, se propune un fond local care o să asigure garantat accesul universal fără niciun fel de parti-pris-uri politice la investiţii locale. Pentru că vom asigura pe fiecare categorie de localitate, municipii, municipii reşedinţă de judeţ, oraşe şi comune, pentru toţi, în toată ţara, indiferent de culoarea politică a primarului, în limita aceleiaşi sume pentru toţi pe aceeaşi categorie obiective de investiţii finanţate", a spus Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a precizat că programul naţional de investiţii "Anghel Saligny" se va axa doar pe racordarea la sistemul de apă şi canalizare, la gaze naturale şi pe îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. AGERPRES/(A – autor: Irina Poenaru, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie