Cristina Prună: Îmi doresc ca ministrul Finanţelor să fie cât mai rapid la curent cu realitatea economică

Deputatul USR PLUS Cristina Prună a afirmat marţi că îşi doreşte ca ministrul Finanţelor să fie cât mai repede la curent cu realitatea economică a României, dar şi cu programul de guvernare al guvernului din care face parte.

"Îmi doresc ca noul ministru al Finanţelor Publice să ajungă să fie cât mai rapid la curent cu realitatea economică a României, ca şi cu programul de guvernare al Cabinetului din care face parte. Nivelul scăzut al salariului minim net din România reprezintă o problemă pe care ar trebui nu doar să o cunoască, ci care să îl şi preocupe. România este pe ruşinosul loc 1 în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim, ca şi la sărăcia în muncă. Adică oameni care muncesc 8 ore/zi în fiecare lună şi la final nu îşi pot plăti facturile. Introducerea Zero Taxe pe salariul minim va răspunde nu unui "moft" al USR PLUS, ci unei realităţi dureroase, care nu mai trebuie să fie perpetuată", a scris Cristina Prună, pe Facebook.

 

Potrivit acesteia, în condiţiile în care deficitul de forţă de muncă este din ce în ce mai puternic în toată Uniunea Europeană, iar la nivel naţional multe state caută soluţii prin care să atragă lucrători, România nu îşi mai permite să fie o ţară care să exporte resursă umană.

"Din acest motiv, introducerea de anul viitor a măsurii Zero Taxe pe salariul minim într-un domeniu, care urmează să fie stabilit, a fost asumată nu doar de USR PLUS, dar şi de întreaga Coaliţie de guvernare. Da, cu ce are dreptate domnul ministru, este că ne dorim într-adevăr ca măsura să fie extinsă ulterior la nivelul întregii economii. Taxarea aberantă a salariului minim trebuie să dispară", a adăugat Cristina Prună. AGERPRES/(AS – autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie