Constanţa: Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări şi alcool, cu un prejudiciu de circa 115.000 lei

Trei bărbaţi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi sâmbătă instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă, poliţiştii depistând în urma unor percheziţii domiciliare peste 135.000 de ţigarete şi 12.000 litri de alcool contrafăcut. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de circa 115.000 de lei, potrivit IPJ Constanţa.

"Ieri, 8 martie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au depistat în flagrant delict un bărbat, de 55 de ani, în timp ce comercializa 20.000 de ţigarete, fără timbre româneşti de accizare, unui alt bărbat, administrator al unei societăţi comerciale din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa. În continuarea cercetărilor, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Constanţa şi Vrancea, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, mai multe bunuri, printre care peste 115.000 de ţigarete de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare româneşti", a informat un comunicat de presă al IJP Constanţa.

Conform sursei citate, poliţiştii au mai descoperit, la domiciliul unui bărbat, de 50 de ani, din judeţul Vrancea, aproximativ 12.000 de litri de băuturi alcoolice, susceptibile a fi contrafăcute, bani, două autovehicule de transport marfă, precum şi mai multe recipiente goale, folosite la activitatea infracţională. Din cercetări a reieşit că băuturile alcoolice respective ar fi fost comercializate de către o societate comercială cu sediul în Năvodari.

"Toate cele peste 135.000 de ţigarete au fost ridicate, în vederea confiscării, iar cantitatea de băuturi alcoolice a fost indisponibilizată. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 115.000 de lei", potrivit IPJ.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, faţă de trei persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cât şi pentru infracţiuni la regimul Codului fiscal.

Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în ziua în curs să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, se menţionează în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Nona Jalbă; editor: Cătălina Matei, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie