Buzău: Virusul PPA, depistat la doi mistreţi găsiţi morţi la Berca şi Beceni

Prezenţa virusului pestei porcine africane a fost confirmată la doi porci mistreţi, găsiţi morţi pe fondurile de vânătoare 27 Berca şi 41 Beceni, a anunţat, marţi, Biroul de presă al Prefecturii Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării cazurilor de PPA la cei doi porci mistreţi.

"A fost delimitată, în fiecare caz în parte, zona de 13 kilometri, având în epicentru punctele în care au fost găsiţi morţi porcii mistreţi, compuse, fiecare în parte, din zona infectată de 8 kilometri în jurul epicentrului şi din zona tampon de 5 kilometri în jurul zonei infectate", a mai declarat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, în judeţul Buzău, pesta porcină africană evoluează în 12 focare din exploataţii nonprofesionale şi o exploataţie comercială de Tip A, declarate în opt localităţi. Totodată, au fost stinse cinci focare cu perspectiva ca, în perioada imediat următoare, să fie stinse alte două focare. AGERPRES / (A, AS – autor: Dorin Ivan, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie