Braşov: Condiţii bune de schi la Predeal şi Poiana Braşov; stratul de zăpadă măsoară peste 90 cm pe pârtii

Iubitorii sporturilor de iarnă care ajung în weekend în staţiunile montane Predeal şi Poiana Braşov beneficiază de condiţii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă pe pârtii fiind de peste 90 de cm, anunţă reprezentanţii Primăriei Braşov.

''Pârtiile din Poiana Braşov sunt într-o stare excelentă şi se schiază peste tot, cu execepţia ''S''-ului mare, de pe pârtia Lupului. Stratul de zăpadă are o grosime de 110 cm în partea superioară a Masivului Postăvarul şi 90 de cm în partea inferioară a Domeniului schiabil. Circulă toate instalaţiile de transport pe cablu (cele două telecabine Kanzel şi Capra Neagră), telegondola, cele două telescaune Ruia şi Lupului şi teleschiurile Bradul şi Stadion. Condiţii bune sunt şi pe pârtia de săniuţe din staţiune'', a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Potrivit sursei citate, joi s-a înregistrat trecerea cu numărul 1.425.000 la turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu din sezonul 2018-2019.

''Dacă analizăm ultimele treceri prin turnichete din ultimele weekend-uri, duminică după amiază, estimăm că vom ajunge la 1,5 milioane de treceri. În sezonul 2017-2018 am înregistrat peste 2,1 milioane de treceri pe la turnichete'', a afirmat purtătorul de cuvânt.

Şi la Predeal sunt deschise toate pârtiile, stratul de zăpadă fiind de peste 90 de cm.

''Condiţiile de schiat sunt foarte bune pe toate pârtiile. Mijloacele de transport pe cablu circulă la întreaga capacitate, iar instalaţia de nocturnă de pe pârtia Clăbucet este deschisă până la ora 17,00 în timpul săptămânii, iar în weekend până la ora 21,00. Cred că vom avea un sfârşit de săptămână cu mulţi turişti la Predeal'', a declarat pentru AGERPRES, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Predeal, Cătălin Câmpeanu.AGERPRERS / (AS – autor: Jana Pintili, editor: Elena Stanciu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie