Botoşani: Protest al locuitorilor din oraşul Flămânzi faţă de întreruperea furnizării apei

Aproximativ 100 de locuitori din oraşul Flămânzi au protestat, miercuri dimineaţă, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de întreruperea furnizării apei.

 

Protestatarii, printre care şi primarul oraşului Flămânzi, Dan Oloeriu, acuză atât operatorul de apă, societatea comercială Nova Apaserv SA, cât şi Consiliul Judeţean, că nu se implică pentru identificarea unor soluţii urgente care să rezolve criza apei.

 

Locuitorii din Flămânzi au scandat în faţa Consiliului Judeţean şi Instituţiei Prefectului lozinci precum: "Vrem apă la Flămânzi!", "Vrem apă, nu minciuni!", "Suntem discriminaţi".

"De ani de zile suntem minţiţi cu conducta Cătămărăşti – Flămânzi. Efectul este că de mai mult de o săptămână nu avem apă la Flămânzi, acolo în centrul civic, în ansamblul de locuinţe sunt 350 de apartamente, apartamente care în mod normal ar fi trebuit să aibă aceleaşi condiţii cum sunt cele din municipiul Botoşani sau din altă localitate, un minim de apă. Am vrut să aducem la cunoştinţă Consiliului Judeţean şi operatorului regional că la Flămânzi există fiinţă umană, există suflete şi această nevoie de apă este stringentă, este indispensabilă şi vrem să urgentăm, cât putem noi, construcţia acestei conducte Cătămărăşti – Flămânzi", a afirmat Oloeriu.

 

Directorul executiv al Nova Apaserv, Cristina Panait, susţine că problema apei la Flămânzi este generată de subdimensionarea conductei care alimentează localitatea. Ea spune că soluţia de moment pentru rezolvarea crizei este raţionalizarea apei în toate localităţile care se alimentează din conducta Botoşani – Flămânzi, astfel încât apa să fie furnizată după un anumit grafic în toate localităţile, inclusiv în acest oraş.

 

"În cele şase unităţi administrativ teritoriale care sunt deservite din această aducţiune vom proceda la un program între 8,00 şi 16,00, urmând ca Flămânzi să primească apă în fiecare zi a săptămânii între 7,00 şi 11,00 şi după-amiaza între 17,00 şi 20,00. Asta a fost propunerea noastră. Astăzi dimineaţă am primit Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin care se aprobă acest program", a precizat Panait.

Oficialul Nova Apaserv susţine că soluţia pe termen lung este realizarea, cu fonduri europene, a unei noi aducţiuni de apă la Flămânzi.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, la discuţii participând şi conducerea operatorului de apă. AGERPRES/ (AS – editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Foto. (c) CRISTIAN LUPAŞCU / AGERPRES FOTO

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie