Botoşani: Finanţări de peste 500.000 de lei de la Ministerul Agriculturii pentru cele 3 licee agricole din judeţ

Cele trei licee cu profil agricol din judeţul Botoşani au beneficiat de finanţări de peste 500.000 de lei din bugetul Ministerului Agriculturii pentru utilaje agricole şi pentru dotarea laboratoarelor de specialitate, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei pentru Agricultură Botoşani, Cristian Delibaş.

Potrivit acestuia, Liceul Tehnologic "Petru Rareş" Botoşani, Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni şi Liceul Tehnologic "Demostene Botez" Truşeşti primesc câte 180.000 de lei, fiecare, pentru investiţii, după ce anul trecut au primit câte 175.000.

Fiecare unitate de învăţământ cu profil agricol a achiziţionat sau este în procedură de achiziţie a unui tractor de producţie românească, însă, de asemenea, liceele au cumpărat echipamente agricole, au înfiinţat ferme didactice sau şi-au dotat laboratoarele pentru practica elevilor.

"E un sprijin foarte bine-venit pentru dezvoltarea componentei agricole la nivel judeţean. Cele trei licee, prin echipamentele şi utilajele pe care le-au achiziţiona în ultimii ani, nu fac decât să aducă un suflu de tehnologie nouă, de ultimă generaţie. Elevii care sunt la cursurile pe domeniul agricol nu fac decât să ia contact cu noile tehnologii, iar, ulterior, după ce vor absolvi, sperăm să se întoarcă în agricultura judeţului Botoşani, unde este mare nevoie de ei", a afirmat Delibaş.

Liceele cu profil agricol au trecut în subordinea Ministerului Agriculturii în 2019. AGERPRES/ (A – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea) 

 

* Sursa foto: (c) Direcţia pentru Agricultură Botoşani 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie