Botoşani: ”Crosul pentru viaţă”, întrecere sportivă pentru persoanele cu dizabilităţi

Zeci de persoane cu dizabilităţi, atât adulţi, cât şi copii, din judeţul Botoşani au participat, duminică, la "Crosul pentru viaţă", o întrecere sportivă al cărei scop a fost acela de a atrage atenţia asupra nevoilor persoanelor cu dizabilităţi şi asupra nevoii de integrare socială a acestora.

"Crosul pentru viaţă", aflat la a treia ediţie, a fost organizat de filiala din Botoşani a Asociaţiei "Ridică-te şi umblă", în parteneriat cu Primăria municipiului Botoşani.

 

Participanţii cu handicap locomotor au participat la cros în scaune cu rotile, ei parcurgând o distanţă de câteva sute de metri pe traseul Piaţa Revoluţiei – Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Botoşani.

"Este un număr foarte mare. Nu mă aşteptam. Scopul acţiunii de astăzi este să arătăm că suntem egali. Chiar dacă avem o diferenţă, suntem egali. Acesta este un start pentru o viaţă mai bună pentru cei cu deficienţe", a declarat, în debutul întrecerii, preşedintele Asociaţiei "Ridică-te şi umblă", Andreea Ursu.

Alături de persoanele cu deficienţe, în competiţie au intrat şi mai mulţi sportivi, care şi-au manifestat astfel solidaritatea cei aflaţi în suferinţă.

 

De asemenea, la întrecere a participat şi pompierul Iulian Rotariu, campionul internaţional de ultra-maraton, care a participat la întrecerile sportive pentru a apăra cauzele copiilor cu autism. Acesta a însoţit, în alergare, un copil cu handicap, pe care l-a ajutat să termine crosul.

La cros au asistat primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, care, la final, au înmânat câştigătorilor cupe şi diplome. AGERPRES/(A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie