Botoşani: Aproape 100 de copii au fugit de acasă în primele cinci luni ale acestui an

Aproape 100 de copii din judeţul Botoşani au fugit de acasă în primele cinci luni ale acestui an, potrivit unor date transmise AGERPRES de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Cei mai mici dintre aceştia sunt doi băieţei cu vârste de 10 şi, respectiv, 11 ani, din comuna Brăeşti, care au dispărut de acasă la sfârşitul lunii mai. Cei doi, care sunt verişori, au fost găsiţi, după mai multe ore de căutări ale Poliţiei, ascunşi sub un pod de pe raza localităţii de domiciliu.

În schimb, cele mai dese dispariţii le au adolescentele dintr-un centru de plasament din municipiul Dorohoi. Reprezentanţii Poliţiei susţin că în acest an acestea au plecat nejustificat de patru ori, fiind identificate ulterior pe străzile din municipiul Dorohoi sau municipiul Botoşani.

"De cele mai multe ori dispar fără niciun motiv întemeiat. Hoinăresc pe străzi până sunt găsite de poliţişti şi readuse în centru", au precizat reprezentanţii Poliţiei.

Statisticile Poliţiei arată că aproape jumătate din cei 96 de minori dispăruţi provin din centre de plasament, iar cealaltă jumătate – din familii.

De asemenea, poliţiştii au constatat că majoritatea persoanelor minore a căror dispariţie este sesizată prin 112 sunt din mediul urban. AGERPRES/(AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie