Bihor: Orădeanca Denisa Hodişan şi elevele ei – pe podium, la concursul World Rising Stars de la Tbilisi

Orădeanca Denisa Hodişan, deţinătoarea titlului Miss Balkan 2017 şi 2018, a devenit Top Model of The Year 2019 (Grand prix) şi Fashion Model of The Year, la concursul internaţional World Rising Stars de la Tbilisi, Georgia, ce a avut loc în perioada 8-13 ianuarie.

De asemenea, Vanesa Pantiş, de 11 ani, şi Alexia Berce, de 5 ani, alte două orădence, pregătite la "Şcoala de prinţi şi prinţese" a Denisei Hodişan, au câştigat titlurile de Best Model (Grand prix) şi respectiv Best Princess (Grand prix).

"Iniţial, le-am spus fetelor că scopul nostru nu este să câştigăm, participarea prin invitaţie fiind în sine o reuşită. Dar am câştigat toate trei primele premii. Mă bucur foarte mult că am reuşit să fiu pe scenă alături de copiii pe care îi învăţ. Acum au putut să vadă live cum se derulează concursul, cum ne comportăm, cum ne schimbăm, ce atitudine avem, cum defilăm. Tot ce eu făceam pe scenă urma să facă şi ele. A fost foarte interesant, atât pentru mine cât şi pentru ele", a declarat, pentru AGERPRES, Denisa Hodişan.

La acest concurs internaţional au fost invitate, pe categorii de vârste, la secţiunile modelling, respectiv talent, modele care s-au făcut remarcate în anul 2018, fiind, potrivit Denisei, "un fel de Oscar al modelelor."

Vanesa Pantiş a fost evidenţiată în aprilie, la concursul Best Princess of The World, Georgia, cel mai bun model din 30 de copii din toată lumea. Alexia Berce, la doar cinci ani, a fost remarcată în septembrie, la Săptămâna Modei de la Milano.

Denisa Hodişan a fost invitată, în urma participării, în anul 2017, la concursul Miss and Mister Planet, unde a reprezentat România.

Orădeanca a reprezentat din nou România şi la World Rising Stars, la categoria 18-25 ani, concurând pentru titlul suprem alături de alte opt tinere din ţări învecinate. Pe lângă prezentările de modă ale unor designeri georgieni, proba rochiilor de seară (creaţie a orădencei Vanesa Oros), Denisa a avut de concurat şi la prezentarea costumului popular, reinterpretat.

"La costume populare se cer, de obicei, costume populare adaptate pentru scenă. Pentru că românii nu au costumele foarte extravagante, nouă ni le face Cristina Breteanu, puţin reinterpretate. Al meu e cu pantaloni, pentru că l-am folosit şi la Miss and Mister Planet, unde România nu a avut reprezentant la Mister. Ea a compus astfel costumul meu ca să aibă şi o componentă din ţinuta masculină. Tot Cristina a creat şi costumul Vanesei, care a câştigat chiar un premiu Best National Costume la un alt concurs", a precizat Denisa.

Potrivit tatălui Denisei, Nicolae Hodişan, sponsorul deplasării pentru fiica sa, acest concurs a fost unul deosebit de special datorită faptului ca tinerele modele, fetiţele, au defilat pe marea scenă alături de mentorul lor, modelul internaţional Denisa Hodişan.

"Pentru noi, deznodământul a fost astfel unul foarte emoţionant, toate cele trei concurente reuşind să obţină titlurile de excepţie menţionate. De altfel, suntem obişnuiţi cu succesele Denisei, care, de la 16 ani, o ţine tot în surprize plăcute pentru noi. Iar succesul celor două fetiţe ne bucură la fel, fiind, de fapt, o încununare a muncii Denisei. Noi ne-am dorit să se ocupe de copii la catedră, dar se ocupă de ei în particular şi se pare că o face foarte bine", a declarat, pentru AGERPRES, Nicolae Hodişan.

Absolventă a Facultăţii de matematică, tânăra Denisa, la cei 25 de ani, conduce de trei ani o şcoală de dezvoltare personală pentru copii, cu vârste între 4 şi 14 ani.

Pe lângă pregătire specifică în modelling, copiii învaţă, la "Şcoala de prinţi şi prinţese", bune maniere, comportament adecvat pentru creşterea încrederii în sine, practică exerciţii pentru dicţie, se întrec în jocuri inteligente şi, nu în cele din urmă, participă la concursuri naţionale şi internaţionale. AGERPRES/(A- autor: Eugenia Paşca, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: Denisa Hodişan/Facebook 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie