Bihor: Ecodestinaţia Pădurea Craiului, prezentată la Târgurile de turism de la Amsterdam şi Oslo

Ecodestinaţia Pădurea Craiului a fost prezentată la două dintre primele târguri de turism ale anului, "Fair for Special Journeys", de la Amsterdam şi "Reiselivsmessen", Oslo, sub egida Asociaţiei de Ecoturism din România (AER), au anunţat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor.

"Cele două evenimente recente sunt relativ mici ca amploare, dar destinate în special tur-operatorilor şi vizitatorilor interesaţi de drumeţie, ciclism, plimbări în natură, tururi culturale sau de observare a faunei", se precizează în comunicat.

Potrivit preşedintelui AER, Bogdan Papuc, evenimentul de la Amsterdam a fost, din perspectiva oportunităţilor, unul peste aşteptări.

"Ca tendinţe de dată recentă, sunt căutate destinaţii mai apropiate, în Europa, cu impact negativ mai mic decât zborul cu avionul, la care se poate ajunge uşor, fie şi pentru numai câteva zile de vacanţă," a declarat acesta.

Un alt aspect interesant este acela că vizitatorii standurilor AER s-au dovedit a fi turişti interesaţi de experienţe şi mai deloc în căutarea unor posibilităţi punctuale de cazare.

Fiindcă nu a fost la prima întâlnire cu turiştii din Oslo, Diana Popa, reprezentanta CAPDD, a putut să constate că interesul norvegienilor pentru România a crescut simţitor, iar reprezentantul "Visit Romania", o agenţie de turism norvegiană, condusă de un român, a confirmat că, în ultimii doi ani, creşterea numărului de clienţi a fost "foarte mare",conform sursei citate.

"Curiozitatea este cuvântul care defineşte cel mai bine atitudinea celor care au trecut pe la standul Pădurii Craiului. Au fost turişti care mi-au spus că au colindat toată lumea, dar România rămâne o pată gri pe harta vacanţelor lor. Transilvania este interesantă ca destinaţie turistică pentru amatorii de drumeţii, mountain-bike şi viaţă rurală", a declarat Diana Popa.

Ecodestinaţia Pădurea Craiului a putut fi prezentă la cele două târguri de turism datorită sprijinului financiar acordat de Romanian-American Foundation şi de Fundaţia pentru Parteneriat. AGERPRES/(AS-autor: Eugenia Paşca, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie