Aurescu subliniază deschiderea deplină a României pentru dezvoltarea şi diversificarea cooperării cu Palestina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, joi, în vizită de rămas bun pe ambasadorul Palestinei în România, Fuad Kokaly, cu acest prilej evidenţiind contribuţia acestuia în dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale, precum şi profesionalismul său de-a lungul întregului mandat avut în ţara noastră.

Şeful diplomaţiei române a subliniat deschiderea deplină a României pentru dezvoltarea şi diversificarea cooperării cu Palestina în domenii sectoriale de interes comun, precum şi angajamentul ţării noastre de a continua sprijinul oferit în consolidarea instituţiilor palestiniene, inclusiv în baza celor convenite cu prilejul vizitelor la Ramallah, se precizează într-un comunicat al MAE.

Ministrul Aurescu a reiterat importanţa organizării unei noi reuniuni a Comitetului interguvernamental bilateral. El a subliniat şi importanţa cooperării în domeniul educaţional şi ştiinţific, ambasadorul Palestinei exprimând aprecierea "deosebită" pentru bursele acordate de România studenţilor palestinieni. Ambasadorul Kokaly a arătat că numărul tot mai mare de absolvenţi de studii superioare în România constituie un liant suplimentar valoros între cele două ţări.

Şeful diplomaţiei române s-a referit şi la sprijinul constant al României pentru dezvoltarea relaţiilor UE – Palestina, inclusiv prin încheierea unui acord de asociere propriu-zis.

Aurescu şi Kokaly au avut un schimb de opinii cu privire la Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, context în care şeful diplomaţiei române a reiterat poziţia constantă a ţării noastre pentru susţinerea soluţiei celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, în baza dreptului internaţional. El a evidenţiat necesitatea unor măsuri de sporire a încrederii, de natură a facilita reluarea dialogului direct între părţi. Aurescu a reiterat sprijinul României pentru reluarea acestui dialog "absolut necesar", indică MAE. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Facebook.com

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie