Aurescu – întâlnire cu şeful Reprezentanţei Comisiei Europene: România va rămâne implicată activ în procesul decizional din UE

România va rămâne implicată activ în procesul decizional de la nivelul UE, a dat asigurări, miercuri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care a primit-o, în vizită de prezentare, pe Ramona Chiriac, noul şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte vizând cooperarea dintre Ministerul Afacerilor Externe şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi au fost trecute în revistă temele majore de pe agenda europeană în perioada următoare şi aşteptările ţării noastre de la evoluţiile în plan european, a informat un comunicat al MAE, transmis AGERPRES.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat încrederea că relaţionarea "foarte bună" dintre MAE şi reprezentanţă va continua şi în perioada următoare.

El a subliniat importanţa unui dialog cât mai strâns în lunile următoare, mai ales în ceea ce priveşte evenimentele care vor avea loc sub egida Conferinţei privind viitorul Europei, în vederea asigurării unei contribuţii cât mai consistente din partea României la întărirea construcţiei europene.

"Ministrul Bogdan Aurescu şi şeful reprezentanţei au agreat menţinerea unui dialog constant şi activ pe ansamblul aspectelor de interes prioritar pentru România în plan european. Şeful diplomaţiei române a asigurat că România va rămâne implicată activ în procesul decizional de la nivelul Uniunii Europene şi a subliniat rolul constructiv pe care dialogul şi cooperarea cu instituţiile europene şi, în mod special, cu Comisia Europeană îl au în acest sens", se arată în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania / Facebook.com 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie