Arad: Târgul Agromalim, cel mai mare din judeţ, va fi reluat după un an de pauză impusă de pandemie

Târgul Agromalim, cel mai mare din judeţ, înfiinţat în urmă cu trei decenii, va fi reluat în luna septembrie, după un an de pauză impusă de pandemia de COVID-19, a anunţat, miercuri, conducerea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) a judeţului Arad.

Târgul va avea loc în perioada 2-5 septembrie 2021, în locul consacrat – Expo Internaţional Arad.

"În această perioadă plină de incertitudini, sprijinirea mediului economic este obiectivul nostru principal. Astfel, cu responsabilitate şi cu respectarea tuturor măsurilor obligatorii de protecţie împotriva SARS-CoV-2, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad a demarat pregătirile pentru cea de-a 31-a ediţie a expoziţiei Agromalim. Expoziţia se va desfăşoară cu respectarea normelor de siguranţă şi securitate impuse de către autorităţi, respectiv termometrizarea non-contact la intrarea în târg şi masca în spaţiul interior", a declarat preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici.

La ediţia din acest an vor fi prezente 180 de companii, care vor expune pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi la exterior şi 3.000 de metri pătraţi în interior.

Vor fi prezentate ferme din sectorul vegetal, sisteme de creştere şi furajare pentru animale, medicamente şi instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, tehnică de ambalare, servicii de consultanţă, reviste şi cărţi de specialitate.

Oferta de tractoare, maşini şi utilaje agricole va fi şi în acest an un punct de interes la Agromalim. Firmele importatoare ale celor mai renumite branduri mondiale şi producători din Romania şi-au confirmat prezenţa la Expo Internaţional Arad.

 

Sursa foto: CCIA Arad

 

"După un an şi jumătate de restricţii impuse organizatorilor de evenimente din sectorul agricol din cauza pandemiei, aşteptăm fermierii, la începutul lunii septembrie, la Agromalim. Expoziţia de animale va fi organizată şi la această ediţie împreună cu asociaţiile crescătorilor de animale. De asemenea, în zona food, vizitatorii vor putea găsi produse din lapte şi carne de capră, oaie, porc, pastramă, miere, dulciuri, halva, produse de lavandă, pita de Pecica, găluşte slovăceşti, îngheţată, porumb fiert, gogoşi, prăjituri, clătite şi multe altele', a spus managerul evenimentului, Cimi Enache.

Aproximativ 30 de firme care vor participa sunt din Ungaria, Germania, Olanda, Cehia, Bulgaria şi Ucraina.

Târgul Agromalim a avut, în 2019, 252 de participanţi din România şi 35 din străinătate, iar în trei zile au fost înregistraţi peste 16.000 de vizitatori. Ediţia respectivă s-a desfăşurat în condiţiile unor restricţii impuse de existenţa focarelor de pestă porcină africană declarate în judeţ. AGERPRES/(AS – autor: Marian Buga, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie