Alba: Primii pompieri militari care au acţionat la incendiul de la Solina, premiaţi cu o diplomă de Instituţia Prefectului

Primii pompieri militari care au ajuns sâmbătă dimineaţa la incendiul care, în final, a mistuit cea mai mare fabrică de condimente alimentare din România şi care s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, cu flăcări de zeci de metri, au primit miercuri din partea Instituţiei Prefectului judeţul Alba câte o diplomă pentru "curajul, abnegaţia şi efortul" de care au dat dovadă într-o "situaţie excepţională".

"Servesc Patria!" a fost mesajul scurt pe care cei 20 de pompieri l-au rostit în momentul în care prefectul Dănuţ Emil Hălălai le-a înmânat diplomele şi care, la rândul său, a spus că se înclină în faţa lor.

"Vreau să vă mulţumesc pentru abnegaţia de care aţi dat dovadă. Sunteţi nişte eroi, iar pentru asta nu pot decât să mă înclin", a afirmat prefectul de Alba. Hălălai a mai subliniat profesionalismul pompierilor militari, "oameni care şi-au pus viaţa şi sănătatea în joc pentru a salva bunurile materiale".

În momentul în care au fost informaţi despre incendiu, cei 20 de pompieri mai aveau puţin şi urmau să iasă din tura de noapte. Odată ajunşi la locul intervenţiei, aceştia au acţionat până sâmbătă în jurul orei 15,00, când au fost înlocuiţi de alţi colegi.

Pe lângă faptul că s-au confruntat cu flăcările uriaşe, iar din interiorul fabricii se auzeau explozii, ei s-au văzut nevoiţi să mute, în condiţii riscante, şi 10 TIR-uri aflate pe rampele de aprovizionare şi care ar fi putut lua foc în orice moment. De asemenea a trebuit să protejeze şi mai multe tancuri în care se aflau motorină şi GPL.

Un echipaj de pompieri acţionează şi miercuri pentru lichidarea focarelor ascunse rămase în perimetrul fabricii de condimente.

Incendiul de sâmbătă este considerat cel mai puternic de pe raza judeţului Alba în ultimele două decenii şi unul din cele mai importante ca amploare la nivel de ţară. AGERPRES/ (A,AS – autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: ISU Alba / Facebook

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie