De ce sunt trabucurile cubaneze atat de cunoscute?

trabucuri cubaneze

Nu mai e un mit si nici o legenda faptul ca in momentul in care vorbim de trabucuri cubaneze vorbim de varful de gama, de acel “premium”, din acest punct de vedere. Mai exact, cei ce produc aceste trabucuri au inceput sa se remarce inca de pe timpul lui Filip al II-lea, rege al Spaniei in perioada 1527-1598.

Iar, de-a lungul timpului, aceasta industrie a ajuns sa fie sub egida Guvernului, fiind in acest fel reglementata si supravegheata special astfel incat produsele sa ramana la cea mai buna si mai inalta calitate, iar cei ce realizeaza controlul se asigura de faptul ca orice trabuc ce iese pe portile fabricii este realizat ca la manual, atat din punct de vedere al rularii, dar si al altor eventuale imperfectiuni.

De ce sunt trabucurile cubaneze atat de cunoscute?

In zilele noastre, trabucurile cubaneze ajung sa se remarce in special prin faptul ca sunt realizate din cele mai bune materiale, fiind realizate cu atentie si  grija. Conform estimarilor, peste o suta de pasi ar fi nevoie pentru a iesi un trabuc cubanez “ca la carte”, tinandu-se cont de un ritual ce dateaza de cateva sute de ani.

Din nefericire, trabucurile cubaneze nu se gasesc la tot pasul, piata fiind astfel plina de falsuri, falsuri ce pot fi confundate destul de usor cu un original. In SUA trabucurile cubaneze au ajuns sa fie populare de pe timpul lui John F. Kennedy, mai exact din anii ’60. Odata impus embargoul economic fata de Cuba, popularitatea acestor trabucuri a sporit si mai mult.

Totodata, trabucurile cubaneze sunt realizate doar din celebrul tutun cubanez, spre deosebire de alte trabucuri ce au in componenta sa fie amestec de tutun, fie un tutun de o calitate relativ slaba, insa orice fumator va putea sa remarce imediat gustul puternic si fumul dens ce poate proveni doar de l un astfel de trabuc. Dar, tocmai ca aceste trabucuri au un gust puternic, nu sunt destinate oricui, iar unii fumatori chiar nu le pot suporta.

Asadar, trabucurile cubaneze reprezinta, exact cum spuneam si la inceputul acestui articol, acel varf de gama, acel “must have”, pe care orice fumator cu experienta ar trebui sa il detina cel putin o data. Insa, cum piata s-a diversificat, iar pe piata si-au facut prezenta nenumarate fake-uri care se vor a fi “trabucuri cubaneze”, in zilele noastre a devenit destul de greu sa mai poti cumpara un astfel de trabuc.

Evident, trabucurile cubaneze sunt impartite in mai multe sortimente, categorii, cu gusturi care mai de care mai rafinate, cu arome ce pot varia de la cea de pamant, sa zicem asa si pana la o aroma de cacao, vanilie, si asa mai departe. Totul depinde doar de gusturile si necesitatile fiecarui fumator, insa cu siguranta orice fumator ar trebui sa incerce cel putin o data in viata un trabuc cubanez.