Ultima cerință de pe piață: Un altfel de leasing auto

Ultima cerință de pe piață: Un altfel de leasing auto

Orice pasionat de domeniul auto și de leasinguri auto și-a pus măcar o dată întrebarea: Care este mai avantajos, leasingul sau închirierea? Vei avea răspunsul la întrebare în acest articol. Știm cum este să cauți informații despre un domeniu sau despre un produs și să nu găsești informații exacte, ele fiind doar parțial afișate.

Fiind un domeniu de viitor și foarte accesibil, leasingul auto operațional începe în ultima perioadă să ia o amploare desăvârșită. În ciuda clasicii închirieri, cererea pieții este factorul determinant pentru leasingul auto, în special cel operațional.

Leasing auto sau închiriere? Caracteristici și deosebiri pentru a ne răspunde singuri la întrebare

Chiar dacă alegem închirierea unui autovehicul sau un leasing auto, ambele implică o rată pe o perioadă prestabilită de timp. În schimb, condițiile sub care sunt încheiate aceste acorduri sunt diferite. Așa cum companiile de închirieri oferă mai multe tipuri de închiriere, și reprezentanțele auto pot oferi mai multe tipuri de leasing. Atunci când vorbim de reprezentanțe auto, cele mai des întâlnite servicii sunt închirierea prin leasing financiar și cea prin leasing operațional.

Ce este un leasing financiar?

Această opțiune poartă numele de leasing financiar pentru că se aseamănă cu un credit bancar. E ca și cum ai achiziționa automobilul printr-un împrumut pe care îl rambursezi înapoi prin rate. De ce această metodă? Pentru că reprezentanțele auto se ocupă cu vânzarea de automobile și îți pot oferi posibilitatea de a cumpăra mașina la sfârșitul contractului de leasing. Trebuie să știi că pe parcursul contractului de leasing, firma care îți vinde mașina în rate rămâne proprietarul acesteia până în momentul în care plătești ultima rată și valoarea reziduală a mașinii. Valoarea reziduală reprezintă valoarea mașinii la sfârșitul contractului și depinde de cât de mult ai rulat automobilul.

Atunci când închiriezi o mașină, fie prin leasing financiar sau leasing operațional, trebuie să ții cont de deprecierea de cost a autovehiculului. Avantajul leasingului financiar este că poți revendica costurile de depreciere a mașinii, ceea ce înseamnă că vei plăti o valoare reziduală mai mică. Totuși, în acest caz, toate costurile de întreținere sunt suportate de tine, chiar dacă nu ești încă proprietarul legal al mașinii. Când închiriezi o mașină, toate costurile de devalorizare și întreținere sunt asigurate de firma de închirieri, ceea ce face ca lucrurile să fie mult mai simple.

Ce este un leasing operațional?

Pe lângă leasing-ul financiar, ai și opțiunea leasingului operațional, o soluție pentru cei care vor doar să închirieze o mașină, fără să o cumpere la final. Acest tip de leasing este asemănător cu închirierea unei mașini pe termen lung. Dacă nu ești interesat să cumperi mașina, atunci costul de devalorizare va fi revendicat de către societatea de leasing sub titlul de cheltuieli, ceea ce face ca rata lunară să fie mai mare în acest caz decât în cazul leasingului financiar.

Un leasing operațional este, în general, semnat pe o perioadă de minim 24 de luni, pe când o închiriere auto de business de la o firmă de rent-a-car poate fi mult mai scurtă, chiar și de 2, 3 luni. În cazul în care te răzgândești și vrei să cumperi mașina închiriată, va trebui să negociezi un preț cu firma de leasing la expirarea contractului, ca și cum ai achiziționa-o de pe piața second hand.

Descoperiți soluțiile de leasing full-service de la Arval

Acest este motto-ul companiei Arval și se mândresc cu unele dintre cele mai bune și accesibile leasinguri auto operaționale de pe piață. Închiriază vehiculul: concentrează-te pe afacerea ta, iar ei se vor ocupa ca toate detaliile să fie puse la punct. Pe site poți alege nevoi pe termen lung, nevoi pe termen mediu, o gamă largă de autovehicule și poți selecta bugetul maxim. Și ca de final, avem dovada că utilizatorii platformei Arval sunt extrem de mulțumiți și lasă periodic recenzii pozitive, recomandându-i mai departe: „Expertiză, experiență și excelență. Așa aș descrie echipa, produsele și serviciile Arval”; „Ne plac oamenii, echipele, și companiile care pot oferi rezultate clare. Acesta este și motivul pentru care am rămas alături de Arval de mai bine de 12 ani”; „Una dintre cele mai bune experiențe la capitolul management cont, service și mentenanță”.

Ești interesat de soluții de leasing pentru compania ta? Arval îți prezintă cele mai bune soluții pentru a-ți asigura confortul în timp ce-ți desfășori activitatea în cele mai bune condiții!