Sfaturi: Cum alegi o rasnita pentru cafea?

Sfaturi: Cum alegi o rasnita pentru cafea?

Rasnita a devenit un electrocasnic indispensabil pentru adevaratii iubitori de cafea. Ea poate fi utilizata zilnic, transformand boabele de cafea intr-o pulbere ce poate fi imediat varsata intr-un ibric pentru a te putea bucura de adevarata savoare a fiecarei cafele pe care ti-o doresti sa o bei.

Multi cred ca este mai buna cafeaua gata macinata. Da, este mai usor de folosit, insa cafeaua boabe ce se va transforma in cafea macinata dupa rasnitare, va avea mult mai multa savoare, toti nutrientii ramanand acolo.

Stocarea si granulatia cafelei sunt doua motive care ar trebui sa te faca sa iti achizitionezi o rasnita, deoarece ambele influenteaza calitatea bauturii. Cea mai buna si sanatoasa stocare a cafelei este sub forma sa naturala de boabe. Stocarea cafelei dupa macinatura duce sigurat catre pierderea aromelor ori de cate ori se va deschide recipientul in care a fost pusa.

Asa ca, daca iti doresti o cafea aromata, solutia cea mai buna este sa o iei sub forma de boabe si sa o macini doar cand vrei sa o folosesti.

Tipuri de rasnite de cafea

Pe piata exista numeroase modele ce va pot incurca deciziile, doar ca va fi nevoie de atentie la anumite lucruri pentru a alege care este rasnita potrivita nevoilor tale. Un alt sfat pe care il puteti considera valoros este urmatorul: alegeti doar magazinele online care va prezinta incredere!

Magazinele online cu renume care pun in vanzare aparate de cafea nu vor risca niciodata sa-si strice brandul din cauza unui produs de slaba calitate. Asadar, alegeti magazinele importante de pe piata care sunt recunoscute in acest domeniu si care au cat mai multe recenzii pozitive.

Rasnita de cafea cu lame este acea rasnita pe care o cunoaste toata lumea si care arata mereu la fel, neschimbata: are un motor electric ce o sa roteasca cu o viteza mare perechea de lame ce se afla in cuva unde se pun boabele pentru macinare. In doua minute, boabele iti vor fi macinate. Este un proces foarte simplu si ieftin. Insa, acest model va avea o utilitate mai redusa, deoarece el poate macina doar la o granulatie mare sau medie, iar pentru espressoare vei avea nevoie de o granulatie cat de mica si fina posibila, exact ca si faina.

Rasnita de cafea cu cutite va fi disponibila in doua variante: cu cutite plate si cu cutite conice. Din cauza asta, rasnita va permite macinarea cafelei la o granulatie foarte mica si fina, uneori extrafina. Indiferent de varianta pe care o sa o alegi, ele folosesc acelasi principiu al unui cutit mobil rotativ si inca unul fix, ce va avea o zona cu o deschidere mai larga si va prezenta lame mai mari, ce se afla in partea unde sunt introduse boabele. Dupa ce boabele au fost macinate, ele vor fi impinse catre zona cu lamele mai inguste pentru a fi macinata din ce in ce mai bine.

Dotarile unei rasnite profesionale

Asa cum am spus si mai sus, sunt doua modele. Pentru rasnitele cu lame nu prea vei avea din ce alege din punctul de vedere al rezultatului pe care il vei obtine. Caldura este inamicul cafelei, iar motoarele specifice au puteri intre 100 si 200 W.  Asa ca motoarele mai lente ar fi recomandate, doar ca modul de actiune va necesita viteze mari de rotatie care sunt capabile sa macineze cat de bine posibil.

Totusi, in cazul modelelor de rasnita cu cutite, lucrurile vor fi mai complexe. Modelele din gamele mai superioare vor folosi un sistem reductor pentru turatii, insa vor avea un sistem putin mai piperat. In functie de bugetul pe care il ai, ai posibilitatea de a merge pe o varianta cu o actionare directa, ce are un reducator sau o turatie mai scazuta. Oricare varianta o vei alege, fiecare iti va oferi la final rezultatul mult dorit. Ideal ar fi sa aiba in jur de 1500 de rotatii pe minut, iar cele ce au cutite conice in jur de 750 de rotatii pe minut.

Mai este totusi o categorie spre care te poti indrepta, iar acestea sunt rasnitele mai mici, mai ieftine, dar manuale. Ele sunt o alegere perfecta daca nu faceti cafea prea multa pe zi, adica pentru maxim 3-4 persoane.

Coffee Gear este recomandarea noastra in materie de aparate pentru cafea. Daca va doriti cu adevarat sa va bucurati de cafea proaspata, exact ca in cafeneaua preferata, in confortul propriei locuinte, o rasnita de cafea sau un espressor profesional este alegerea potrivita.