Tipul de ochelari de soare recomandati pentru condus

ochelari de soare pentru barbati

Ochelarii de soare reprezinta un accesoriu ce nu ar trebui sa lipeasca din garderoba oricarei persoane, fiind chiar un “tovaras de drum” pentru orice conducator auto, urmand ca pe parcursul acestui articol sa vorbim despre ochelari de soare barbati recomandati in timpul condusului.

Este cunoscut faptul ca ochelarii de soare te pot proteja fata de razele UV ce pot face rau, insa acestia sunt benefici si pentru a-ti proteja ochii de vant, praf sau pentur a putea scadea din acea stralucire pe care cu siguranta nu o doresti atunci cand conduci, astfel ca putem afirma inca de la inceputul acestui articol ca purtarea unui astfel de accesoriu poate sa fie benefic ochilor tai, dar poate sa si previna producerea anumitor accidente rutiere.

De ce sa tii cont in alegerea unor ochelari de soare pentru condus?

Pentru a putea alege o pereche buna de ochelari de soare, trebuie sa tii cont de mai multe lucruri, cum ar fi: marimea ochelarilor, forma ramei, filtrul si tipul acestuia dar si culoarea lentilelor.

Din punct de vedere al filtrului, pentru a te bucura de cea mai inalta protectie, trebuie ca ochelarii alesi de tine sa se bucure un filtru UV400, acesta fiind scutul de care ai nevoie impotriva radiatiilor produse de razele solare.

Dn punct de vedere al nuantei lentilelor, trebuie sa stii ca pentru ochelarii de soare pentru condus sunt recomandati ochelarii cu lentile maro, gri sau chiar verde inchis, acestea putand sa iti ofere cea mai inalta performanta in orice conditii meteorologice, reusind totodata sa imbunatateasca contrastul, fara a putea schimba culorile.

Nu se recomanda alegerea de ochelari cu lentile fotocromatice, pentru ca acestea ar putea intuneca prea mult interiorul autoturismului. Totodata, nu recomandam nici ochelarii cu lentile cu reflectie, acestea putand sa scadea considerabil contrastele, astfel ca nu vei putea calcula cu exactiate anumite moment din cadrul conducerii autoturismului.

Desi poate nu te-ai astepta, design-ul si forma ochelarilor de soare sunt foarte importanta daca ne dorim sa conducem cu acestia. Peste 60% din radiatii ar putea sa ajunga la ochi prin lateralele ochelarilor, iar acest lucru ar putea sa iti distraga atentia in momentul conducerii. Tocmai de aceea, ar fi indicat sa alegi o pereche de ochelari cu lentile ceva mai mari sau cu rame late, ochelari ce ar putea sa acopere perfect intreaga zona a ochilor.

Astfel, pentru a putea alege cea mai buna pere de ochelari de soare barbati pentru condus, iti recomandam sa tii cont de sfaturile mai sus prezentate si chiar sa incepi sa conduci purtand un astfel de accesoriu deoarece iti poate aduce numai beneficii, odata ce ai ales perechea potrivita din punct de vedere al caracteristicilor mai sus mentionate.