Optiblu.ro – Tipuri de lentile de contact

lentile de contact optiblu

Astăzi este foarte ușor să obțineți o pereche de lentile de contact nouă pentru ochii dumneavoastră, ba chiar puteți cumpăra în culori diferite aceste lentile. Dar acum câțiva ani în urmă, achiziționarea lentilelor de contact a fost o corvoadă. Nu a fost incomod doar pentru buzunar, dar și utilizarea acestor lentile de contact a fost foarte dificilă, fiind grele și inconfortabile.

Cum sa folosesti corect lentilele de contact?

Nu toată lumea a reușit să cumpere și să folosească în mod corespunzător lentile de contact. În prezent, lentilele de contact sunt folosite foarte frecvent și sunt disponibile în diverse tipuri.

Aceste lentile de contact au fost inițial destinate pentru corectarea vederii, dar când au devenit parte a modei, o paletă inreagă de culori au fost introduse în lentilele de contact. Există două tipuri de lentile de bază. Prima este lentilă moale, iar cealaltă este lentilă permeabilă rigidă, cunoscută și sub denumirea de lentilă de contact tare. Alegerea dintre aceste două depinde de alegerea persoanei și de tipul dificultăților pe care le are cineva la vedere.

Aceste lentile de contact moi sunt alcătuite din substanțe polimerice din plastic care conțin și apă și permit oxigenului să treacă prin acesta. Acest lucru face ca lentilele să fie foarte moi și confortabile pentru cel care le poartă. Astfel de lentile de contact sunt disponibile și ca lentile de unică folosință. Poți să le arunci după ce le-ai purtat o singură data. Lentilele de unică folosință sunt o alegere bună pentru cei cărora nu le place să aibă grijă de lentile și carcasele lor.

Pe de altă parte, lentilele de contact dure sunt mult mai rezistente decât lentilele moi. Ele sunt alcătuite din polimeri de siliciu și permit circulația aerului numai în jurul ochiului. Acestea sunt destinate pentru a fi utilizate zilnic și necesită curățare și întreținere corespunzătoare. Aceste lentile sunt, de asemenea, recomandate pentru problema vizuală a ochilor, deoarece oferă o vizibilitate mai clară utilizatorului. Iar astfel de lentile sunt de asemenea recomandate persoanelor care au nevoie de corectare a miopiei sau a hipermetropiei. Lentilele bifocale au in partea inferioară dioptrii pozitive pentru vederea de aproape și în partea superioară dioptrii negative, pentru vederea la distanță.